Cuțite japoneze de bucătărie

NOTĂ IMPORTANTĂ: 

Toate cuțitele japoneze autentice au lama foare subțire înspre tăiș iar oțelul este călit foarte dur (deci este implicit casant)! Aceasta le face sensibile în utilizare pentru amatorul occidental neavizat. 

Cuțitele japoneze se folosesc doar în combinație cu tocător din lemn sau plastic special pentru tăiere. 

Cu ele nu se taie carne cu os și nici alimente cu coaja tare (paine crocanta etc). Nu se folosesc la dezosat carne cu os, nici măcar carne de pui!

Pentru secționarea peștilor se folosesc doar cuțitele tip DEBA, special concepute pentru acest lucru!

In schimb, folosite în scopul pentru care au fost concepute (tocat legume și zarzavaturi, feliat mezeluri și carne fără os, filetat etc) aceste cuțite sunt inegalabile ca performanțe (tăiere ușoară, ascuțire rapidă și menținere excepțională a tăișului).

Cuțitele japoneze nu sunt universale și nu sunt pentru oricine! 

Aproape orice eventuală problemă apărută în utilizare (ciobirea tăișului de obicei) se datorează utilizării neadecvate și nu unor defecte de fabricație!

Producătorul oferă garanția calității materialelor și a fabricației (Made in Japan), dar nu și pentru problemele apărute datorită utilizării neadecvate!

Achiziționând un cuțit japonez autentic, vă asumați utilizarea lui în mod corespunzător și în spiritul în care a fost conceput!

Cuțitele japoneze din oțel-carbon sau oțel semi-inoxidabil trebuiesc spălate, șterse și uleiate imediat după utilizare, pentru a nu li se păta sau oxida lama (recomandăm Uleiul de Camelia).

Cuțitele japoneze nu se spală în mașina de spălat vase!

Totuși, dacă este cazul, cele mai multe probleme apărute în urma utilizării sau întreținerii necorespunzătoare se pot rezolva, adică cuțitul nu este iremediabil compromis!

Vă stăm la dispoziție cu servicii profesionale de consultanță, ascuțire și recondiționare (dacă este cazul)!

Livrare

Livrăm rapid în toată ţara prin GLS Curier la tariful unic de 20 lei (indiferent de greutate) | Sau puteți ridica personal produsele din magazinul nostru (Timișoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 49, parter.

Contactați-ne

0745 858 618 (L-V, 10:00 - 18:00)
Orar magazin Timișoara: L-V, 10:00 - 18:00
office@finetools.ro