132,00Lei

Disponibilitate:
Cu precomandă
Cod produs:
FT705286
SKU:
DCT-705286
Marca:
Lignea

Nu a fost încă evaluat
Scrie un comentariu
OUT OF STOCK

Wish List   Comparație

 • Cantitate: 1L
  Lignea Pure Tung Oil, uleiul obținut din fructele arborelui de Tung, are nenumărate utilizări în domeniul finisării lemnului, atât la interior cât și la exterior. Se folosește cu rezultate excelente la mobilier, podele, parchet, obiecte strunjite, instrumente muzicale, jucării din lemn, ambarcațiuni , dar poate fi utilizat și pentru impregnarea textilelor și a lucrărilor din piatră/marmură/ciment/cărămidă.
  Uleiul de Tung este absorbit de suprafețele din lemn și le întărește după ce se usucă, solidificându-le mecanic și conferindu-le protecție la apă și umiditate.
  Protecția oferită de uleiul de Tung este mai bună decăt cea oferită de uleiul de in fiert. 
  Uleiul de Tung intensifică culorile lemnului și mărește contrastul dintre fibrele mai inchise la culoare și cele mai deschise. Suprafațele finisate cu ulei de Tung devin plăcute vizual și la atingere, asigurând și o bună protecție lemnului.
  Pelicula protectoare formată pe suprafața lemnului este elastică pe termen foarte lung și nu devine mai inchisă la culoare odată cu trecerea timpului.
  FInisajul cu ulei de Tung poate fi reîmprospătat la nevoie prin aplicarea unui nou strat.
  Uleiul de Tung poate fi aplicat folosind o pensulă sau cu o cârpă din bumbac. Poate fi diluat cu terebentină sau poate fi amestecat cu alte uleiuri vegetale (de exemplu cu ulei de in, de camelie, Straw Oil sau ulei din coajă de portocale), in funcție de preferințe.
   
  Uleiul de Tung are un miros specific care dispare treptat după uscare sau când este amestecat cu terebentină sau ulei din coajă de portocale. Din cauza eventualului miros care poate persista un timp mai îndelungat, nu recomandam utilizarea uleiului de tung pentru finisarea interioarelor dulapurilor sau a șifonierelor.
  Uleiul de Tung de la Lignea este unul ecologic și nu conține agenți chimici pentru grăbirea uscării. Timpul de uscare mai lung este consecința directă a unui produs sănătos, 100% natural.
   
  Uleiul pur de Tung de la Lignea este relativ vâscos, dar capacitatea sa de penetrare poate fi mărită prin diluție cu terebentină, ulei din coajă de portocale sau prin incălzire.
   

Ulei 100% natural, extras prin presare la rece din nucile arborelui de Tung. Uleiul de Tung se întărește prin expunerea la aer, rezultând un finisaj transparent care nu îngălbenește lemnul.

Este indicat pentru finisarea mobilierului din lemn de înaltă calitate, a jucăriilor din lemn, a obiectelor din lemn care intră în contact cu alimentele.

Nu are miros persistent.

Utilizare:  la exterior și interior

 

MOD DE UTILIZARE:

 • Pe o suprafață de lemn șlefuită, curățată și degresată în prealabil, se aplică produsul uniform cu rola, pensula sau cu o cârpă.

  Pentru a facilita penetrarea în profunzimea lemnului, primele 2 straturi se aplică uleiul de Tung diluat în proporție de 50% cu terebentină.

 • Lăsați uleiul să penetreze în porii lemnului pentru 20-30 minute, apoi eliminați excesul cu o cârpă curată din bumbac. Așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a aplica un nou strat de Tung Oil nediluat. Se pot aplica mai multe straturi intermediare, diluate parțial sau nu, lăsând să treacă 24 de ore după fiecare strat.

  La o oră după aplicarea fiecărui strat se șterge suprafața de eventualul ulei în exces. Se recomandă 4 straturi de ulei sau chiar mai multe pentru obiecte de exterior.

 • Pentru rezultate optime, frecați ușor cu vată de oțel extra-fină ("0000") după fiecare strat.

   

 

Scrie un comentariu

Notă: codul HTML nu este interpretat!

Rău            Bun


Continuă

Livrare

Livrăm rapid în toată ţara prin GLS Curier la tariful unic de 20 lei (indiferent de greutate) | Sau puteți ridica personal produsele din magazinul nostru (Timișoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 49, parter.

Contactați-ne

0745 858 618 (L-V, 10:00 - 18:00)
Orar magazin Timișoara: L-V, 10:00 - 18:00
office@finetools.ro