Cuțite japoneze de bucătărie

NOTĂ IMPORTANTĂ: 

Toate cuțitele japoneze autentice au lama foare subțire înspre tăiș iar oțelul este călit foarte dur (deci este implicit casant)! Aceasta le face sensibile în utilizare pentru amatorul occidental neavizat. 

Cuțitele japoneze se folosesc doar în combinație cu tocător din lemn sau plastic special pentru tăiere. 

Cu ele nu se taie carne cu os și nici alimente cu coaja tare (paine crocanta etc). Nu se folosesc la dezosat carne cu os, nici măcar carne de pui!

Pentru secționarea peștilor se folosesc doar cuțitele tip DEBA, special concepute pentru acest lucru!

In schimb, folosite în scopul pentru care au fost concepute (tocat legume și zarzavaturi, feliat mezeluri și carne fără os, filetat etc) aceste cuțite sunt inegalabile ca performanțe (tăiere ușoară, ascuțire rapidă și menținere excepțională a tăișului).

Cuțitele japoneze nu sunt universale și nu sunt pentru oricine! 

Aproape orice eventuală problemă apărută în utilizare (ciobirea tăișului de obicei) se datorează utilizării neadecvate și nu unor defecte de fabricație!

Producătorul oferă garanția calității materialelor și a fabricației (Made in Japan), dar nu și pentru problemele apărute datorită utilizării neadecvate!

Achiziționând un cuțit japonez autentic, vă asumați utilizarea lui în mod corespunzător și în spiritul în care a fost conceput!

Cuțitele japoneze din oțel-carbon sau oțel semi-inoxidabil trebuiesc spălate, șterse și uleiate imediat după utilizare, pentru a nu li se păta sau oxida lama (recomandăm Uleiul de Camelia).

Cuțitele japoneze nu se spală în mașina de spălat vase!

Totuși, dacă este cazul, cele mai multe probleme apărute în urma utilizării sau întreținerii necorespunzătoare se pot rezolva, adică cuțitul nu este iremediabil compromis!

Vă stăm la dispoziție cu servicii profesionale de consultanță, ascuțire și recondiționare (dacă este cazul)!

Petty Shigeki Tanaka VG10 damasc WHDL - 155 mm

388,18Lei

Lungimea lamei este 155 mm iar grosimea este 2 mm. Lama este din oţel damasc în 32 de straturi. Miezul tăietor este din VG-10, probabil cel mai bun oţel inoxidabil al momentului. Mânerul în s...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Nakiri cu lama lustruita (Fujitora - Japonia)

370,00Lei

Cuțit tradițional japonez pentru mărunțit legume. Cuțitele sunt făcute din oțel triplu stratificat cu miez din white-steel. Tăișul este ascuţit pe ambele părţi, ca la cuţitele eur...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Santoku cu lama lustruita (Fujitora - Japonia)

370,00Lei

Aceste cuțite japoneze de uz general sunt cele mai apropiate de forma europeană. Cuțitele sunt făcute din oțel triplu stratificat cu miez din white-steel. Taisul este ascuţit pe ambele părţ...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Petty Shigeki Tanaka VG10 damasc JHDL - 155 mm

387,10Lei367,26Lei

Lungimea lamei este 155 mm iar grosimea este 2.5 mm. Lama este din oţel damasc în 32 de straturi. Miezul tăietor este din VG10 damasc, unul dintre cele mai bune oțeluri ale momentului (ino...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Petty Shigeki Tanaka blue-steel damasc / inel din corn de bivol - 155 mm

418,95Lei

Lungimea lamei este 155 mm iar grosimea este 2.5 mm. Lama este din oţel damasc în 32 de straturi. Miezul tăietor este din blue-steel, oţelul preferat al japonezilor (nu e inoxidabil). Mân...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Petty Kusakichi VG10 damasc - 80 mm

279,99Lei

Cuțit japonez tip Petty, cu lama de 80 mm lungime, gândit special pentru utilizatorii occidentali (nu necesită întreținere specială, ca majoritatea cuțitelor japoneze). Made in Japan! La...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Yanagiba 240 mm (Fujitora / Japonia)

583,10Lei

Cuțit de bucătărie profesional cu lama din două straturi de oțel, ascuțită pe partea dreaptă, ideal pentru sushi și sashimi. Profilul lamei cu bevel pe partea dreaptă, tipic pentru cuțit...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Yanagiba white-steel - 90 mm (Mikihisa / Japonia)

132,01Lei

Lungimea lamei este 90 mm iar grosimea este 2.5 mm. Lama este din oţel laminat dublu-strat, miezul tăietor este din white-steel - oţelul-carbon pur (nu e inoxidabil) cu o duritate de 62 HRc...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Yanagiba white-steel - 120 mm (Mikihisa / Japonia)

162,97Lei

Lungimea lamei este 120 mm iar grosimea este 2.5 mm. Lama este din oţel laminat dublu-strat, miezul tăietor este din white-steel - oţelul-carbon pur (nu e inoxidabil) cu o duritate de 6...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Gyutoh Tanaka blue-steel damasc cu inel din corn de bivol - 190 mm

585,55Lei

Lungimea lamei este de 190 mm iar grosimea este 2.5 mm. Lama este din oţel damasc în 32 de straturi. Miezul tăietor este din blue-steel, oţelul preferat al japonezilor (nu e inoxidabil). Mâner...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Santoku Tanaka blue-steel damasc cu inel din corn de bivol - 165 mm

585,55Lei

Lungimea lamei este de 165 mm iar grosimea este 2.5 mm. Lama este din oţel damasc în 32 de straturi. Miezul tăietor este din blue-steel, oţelul preferat al japonezilor (nu e inoxidabil). Mâner...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Yanagiba white-steel - 105 mm (Mikihisa / Japonia)

144,99Lei

Lungimea lamei este 105 mm iar grosimea este 2.5 mm. Lama este din oţel laminat dublu-strat, miezul tăietor este din white-steel - oţelul-carbon pur (nu e inoxidabil) cu o duritate de ...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Yanagiba white-steel - 150 mm (Mikihisa / Japonia)

169,98Lei

Lungimea lamei este 150 mm iar grosimea este 2.5 mm. Lama este din oţel laminat dublu-strat, miezul tăietor este din white-steel - oţelul-carbon pur (nu e inoxidabil) cu o duritate de 6...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Cutit pentru fructe

37,00Lei

Vine cu teacă de lemn Lungimea lamei - 95 mm Grosime - 1.1 mm ...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Tojiro Soba Kiri - 240 mm

583,10Lei

Cuțit special conceput pentru tăiat tăiței. Se folosește în Japonia pentru tăierea tăițeilor Soba. Lama este realizată din oțel inoxidabil Molibden Vanadium, mânerul tradițional ja...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Petty Shigeki Tanaka VG10 san-mai - 155 mm

352,80Lei

Lungimea lamei este 155 mm iar grosimea este 2.5 mm. Lama este din oţel VG10 san-mai în 3 straturi. Miezul tăietor este din VG10 (inoxidabil). Mânerul în stil european din lemn stratifica...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Sujihiki Wakui Shirogami #2 Nashiji - 270 mm

589,23Lei

Cuțit japonez de bucătărie tip Sujihiki, hand-made by Wakui, cu lamă forjată și semnată. Este un cuțit pentru feliat pește, folosit la sashimi și sushi. Spre deosebire de Yangiba, Suj...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Deba Shigeki Tanaka blue-steel - 180 mm

857,50Lei

Oţel forjat dublu-strat, cu miez din blue-steel. Linia ondulată de laminare (hamon) se vede foarte frumos! Ca un fapt divers, cuţitul Deba are lama groasă de 8 mm (la ieşirea din mâner)! ...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Yanagiba Shigeki Tanaka blue-steel - 270 mm

857,50Lei

Oţel forjat dublu-strat, cu miez din blue-steel. Linia ondulată de laminare (hamon) se vede foarte frumos! ...

OUT OF STOCK Wish List   Comparație

Livrare

Livrăm rapid în toată ţara prin GLS Curier la tariful unic de 19 lei (indiferent de greutate) | Sau puteți ridica personal produsele din magazinul nostru (Timișoara, Piața Traian nr 6, colț cu str. Anton Pann). NU mai expediem cu Fan Curier datorita problemelor repetate si nerezolvate sistematic!

Contactați-ne

0745 858 618 (L-V, 10:00 - 18:00)
Orar showroom Timișoara: L-V, 10:00 - 18:00
office@finetools.ro